sábado, 30 de octubre de 2010

Marató de Sant Llorenç, dia previ.

El dia previ a la Marató de Sant Llorenç sempre porta sensacions que cap altra cursa genera. Pujem a dinar a casa dels pares i comença el ritual de menjar pasta i després del dinar començar a preparar la roba de la cursa a la habitació on havies dormit alguns anys. És una sensació de calma i relax per sentir-te a casa a diferència de fer-ho en un camping, un hotel, o al mateix cotxe minuts abans de la sortida. Al mateix temps repasso mentalment el recorregut que conec bastant bé i recordo les rampes de pujada i les pistes amples on puc correr amb passa llarga. En el fons em vaig preparant per la guerra.

Després quan ja em canso d'estar a casa i donar voltes a la cursa, surto a donar un volt pel poble passant per la plaça on sempre hi ha algú amb el que comentar la jugada. Enguany m'he trobat els dos germans Mep, el Malàs, el Pere Santín, el Maudos i organitzadors i voluntaris de la cursa. Que si com et trobes, que si estas bé o malament, com et va anar la última cursa, què vas fer la marató de l'any passat, etc... parlant de correr i curses se'ns passa l'estona fins que al final he de marxar per no anar tard a sopar.

Un cop a casa, he sopat un bon pà amb tomàquet amb la family i ara si que només espero passar un bona nit i demà estar apunt per la cursa. A les 5 del matí en peu!

Bona nit i sort a tots demà.

domingo, 24 de octubre de 2010

Setmana Prèvia a la Marató de Sant Llorenç Savall

Aquesta setmana que avui acaba va començar amb mal peu però ha acabat sent una molt bona setmana d'entreno per anar acabant la posta apunt per la Marató de muntanya de Sant Llorenç Savall.

El dilluns per coses de feina no vaig poder correr però el la resta de dies m'he près la revenja.
Dimarts:      12km en 49min i 37s. Asfalt.
Dimecres:    9,6km en 45min i 10 seg. Muntanya.
Dijous:        10,7km en 44min i 14seg. Asfalt.
Divendres:   6 series d'1,6km per sota de 4min/km amb 2min de recuperació. Asfalt.
Dissabte:     19,6km caminant per muntanya en 4h i 47min i amb la companyia del meu pare.
Diumenge:  32,8km en 3h 7min i 14seg. Muntanya

Total 97,8km i 11h:9m:20s.

Aquesta setmana m'agradaria fer sortides d'entre 9 i 10km i a partir de dimecres descans fins diumenge.
A veure si arribem a la tanca de sortida amb els dipòsits plens!

jueves, 21 de octubre de 2010

VITAE

Avui no parlaré de curses però si d'un aspecte que hem de cuidar i molt que és l'alimentació. Desde fa un parell de setmanes formo part del Projecte Vitae que és un laboratori de complements nutricionals i plantes medicinals que tenen com a misió oferir productes naturals seleccionats de la més alta qualitat que aporten importants beneficis per la salut, amb l'objectiu d'ajudar a mantenir i allrgar un estat de salut òptim que permeti gaudir d'una vida plena i vida.
 
Per esportitstes tenen productes per millorar i completar la dieta, productes per mantenir la vitalitat del cos, productes que aporten energía, productes que ajuden a compensar l'acumulació d'àcids i afavoreixen la remineralització i un llarg etc... que millor que testejeu vosaltres a la mateixa web de vitae. 
 
 
 
 
 
 

martes, 19 de octubre de 2010

Novetats de la UTMB

Avui he vist aquesta notícia referent a l'Ultra Trail del Montblanc a la web de corredor de montaña http://www.corredordemontana.com/ . Al final i després  d'aquesta edició desafortunada la organització ha decidit tornar peles a certs corredors... segur que no satisfarà a tots els corredors que van veure frustrats els seus reptes però almenys fan un gest. I és que la reputació que costa molts anys de guanyar  es pot perdre en un sol dia. Aquí va la notícia:La organización del UTMB reembolsará a algunos participantes de la pasada edición

Catherine Poletti, directora del UTMB, acaba de anunciar en un escrito en el foro de la web del Ultra Trail más prestigioso del mundo, que reembolsará una cantidad de dinero, a cada uno de los participantes que no tomaron la salida el sábado desde Courmayeur - tras retomar la prueba, después de su suspensión.
17.10_UTMB_f_org
El reembolso sólo se hará efectivo a cada uno de los participantes que lo soliciten, tras ver las consultar las condiciones de reembolso en el espacio que hay en la web de la prueba (ficha del corredor).

Esperamos que esta información sea del interés de muchos de vosotr@s.

Os dejamos con la traducción del comunicado de la Sra Poletti:
Buenos días a todos:
Retomamos las decisiones que nos permitan cerrar la edición 2010 de Ultra-Trail del Mont Blanc, por tanto, les comento:
A los corredores de la UTMB y del TDS, que no participaron el sábado en la re-inicio del UTMB, serán reembolsados con 100€ (para el UTMB) y 80€ (para el TDS).
Cada corredor, podrá consultar en su espacio personal (ficha corredor) de la web de la organización www.ultratrailmb.com las condiciones de reembolso, y rellenar el formulario demandando el reembolso del dinero. Esta operación, se podrá realizar desde el 15 de octubre de 2010, y antes del 15 de noviembre de 2010.
Por otro lado, desde la organización del UTMB, consideramos que la anulación o la interrupción de una carrera por razones de seguridad no debe ser una causa de modificación de las reglas de inscripción, por lo que no concederemos prioridad de inscripción compensatoria, además que las condiciones de inscripciones en término de puntos de calificación, no se modificarán.17.10_UTMB_f_org_3

lunes, 4 de octubre de 2010

PERDUT I RETIRADA

Si si si, el que va començar molt bé es va torçar cap a la segona hora i mitja de cursa. A les 9 i escaix del matí vem sortir de la plaça d'Alquézar, poble que recomano visitar a tothom, i amb tota la intenció em vaig posar a seguir l'Oscar Perez ja que vaig intuir seria el guanyador de la Ultra. El Raúl Angulo es va sumar al carro i poc després venia el Xesc Terés que tot i haver fet el Tor de Geants feia dues setmanes encara va arrencar al cap de cursa.

El primer kilometre de cursa va ser per dins d'Alquézar pujant i baixant carrers de tal manera que el grup es va estirar i vem arribar al primer sender amb comoditat per poder trotar sense l'agobio d'altres corredors. Sempre a uns metres de l'Oscar Pérez i amb la companyia del Raúl.

Cap el Kilometre 7 em vaig adonar que el Raúl s'havia quedat una mica i jo estava atrapant a l'Oscar fins que el vaig avançar. El terreny se'm posava bé i s'adaptava a les meves condicions. Així vaig anar apretant i els següents 7 kilometres van ser molt bons fins altre cop passar pel poble d'Alquézar. Havia agafat certa distància a l'Oscar i el Raúl i havia avançat al primer corredor de la Trail, el Victor de Sant Cugat. Els kilometres previs a Alquézar van ser preciosos corrent per passareles penjades a les parets d'uns gorgs amb aigua cristalina. Senzillament un encert, magnífic.

A partir d'Alquézar les condicions del terreny van afavorir als més técnics i així va ser com l'Oscar Pérez m'atrapa altre cop i m'avança cap el Kilometre 17 de cursa. M'agafa certa distància i un cop el camí es torna a obrir el vaig veient com atrapa al que en aquell moment era el tercer de la general. Jo vaig progressant bé i crec que tal com l'Oscar avança posicions jo també ho vaig fent a mesura que el terreny m'és més favorable. Però de cop i volta deixo de veure l'Oscar i el seu predecessor i penso que han fet un canvi de ritme molt fort i que és normal i segueixo corrent veient les marques de la cursa en tot moment. Així vaig baixant i començo a dubtar del ritme, del camí, de mi... fins que arribo al poble de Radiquero on resulta que no havia d'haver arribat. Els de l'organització em diuen que no estic al recorregut de la Ultra sinó al de la Trail i em diuen que he de tirar uns 5km enrera per reemprendre el camí correcte. En aquell moment el meu cap fa números i se n'adona que hauré perdut uns 25 minuts de baixada i que en perdré uns 30 o 35 de pujada o sigui que un total de 60 minuts aproximadament. Evidentment m'emprenyo ja que en un moment vaig passar d'estar lluitant per les primeres places i amb molt bones sensacions a estar fora de la cursa. Decideixo plegar i anar cap Alquézar seguint el tram final de la Trail i així és com acaba l'aventura del UT de Guara Somontano. 

Hi he donat varies voltes i encara no sé on em vaig despistar però després em vaig assabentar que força gent va fer el mateix camí que jo encara que al anar més en el pelotón doncs es van anar trobant altres corredors que els alertaven. 

Al final l'Oscar Pérez va fer segon i estic convençut que jo hagués pogut fer un bon resultat. Tot i això mai se sap perquè cada cursa és diferent i una simple torçada de peu et deixa a la cuneta. Què hi farem. 

Almenys vem poder compartir un bon cap de setmana i bons moments amb el Raúl, l'Eva, el Xesc, el seu junior i un colega i l'Anna.

L'any que vé intentaré tornar ja que la organització, la cursa, l'entorn, tot està en les millors condicions per poder gaudir d'un gran dia Ultra.